Over Jeroen

Jeroen tuin architect

Natuur en architectuur

Mijn vakgebied gaat eigenlijk terug naar de 60 jaren van de vorige eeuw toen ik  als kleine jongen al met de natuur bezig was  Op de lagere school was het heel normaal dat je een groentetuin had en bezig was alle wat groeit en bloeit in de natuur.

Daar ontstond de passie voor het groenvak.  Ik woonde in Amsterdam-Noord en speelde op de dijk wat nu de A10 noord is. Wij verzamelden allerlei zaden die wij dan in plastic bakken zaaiden en verspeenden om dan weer in de tuin aan te planten. 

Ook brak ik wilgentakken af om in de gronde te steken wat vervolgens uitgroeide tot complete wilgenbossages.

De natuur is altijd al een drijfveer geweest ook voor de verdere ontwikkeling in het groenvak. De grilligheid en uitbundigheid in de natuur is altijd al een inspiratiebron geweest voor mij. Ook op jonge leeftijd speelde ook de diversiteit en visualisering in de natuur en was dat de inspiratiebron voor allerlei creatieve ideeën. (vervolg onderaan deze pagina.)

5/5

 

 

Tuinprijzen

1995: Tuinprijs op de Home & Garden Fair in Velzen ontwerp en realisatie.1996: Tuinprijs op de Fleurige Beurs in Barneveld ontwerp en realisatie.

2002: Prijswinnaar watertuin NCRV tuinprogramma buren buldozers en begonia’s Tevens medepresentator tuinarchitect Tuin/Docusoap NCRV Buren, buldozers en begonia’s.

2003: Prijswinnaar tuin van het jaar Nederland tot 400 M2 (Heineken kantoortuin in Amsterdam). 

2005: Prijswinnaar tuin van het jaar Nederland tot 400 M2 pariculiere tuin in Huizen. Meer informatie.

Cases

2016 : Diverse tuinprojecten in Almere Poort en Lelystad.

2016 : Diverse horecaterrassen ontworpen waaronder NH Hotel Bussum, restaurant Het Hert en diverse.

2016 : Nieuwbouw project De Meern, IJsselstein, Voorschoten, Nieuwegein,

2016 : Nieuwe website www.hollandstuinenlandschap.nl

2016 : Kerstdecoratie restaurant de Tafelberg Blaricum.

2016 : Kerstdecoratie restaurant de Goede Gooijer Huizen.

2017 : Tuinontwerp-plan bouwkundige elementen project Bussum.

2017 : Aanleg tuin-project De Meern met Alandrium Tuinen Eemnes. www.alandriumtuinen.nl

2018/2020: Shop in Shop als Tuinarchitect bij woonwarenhuis Nijhof in Baarn www.nijhofbaarn.nl

 

Buitenkind

Een buitenkind in hart en nieren en nieuwsgierig naar de natuur. Dat ben ik nog steeds ook op 58-jarige leeftijd en met 40 jaar ervaring in het  groenvak als professioneel ontwerper in Tuin- en Landschappen. Na diverse vakopleidingen in het groenvak is er ook een aantal jaren als hovenier- en uitvoerder/ontwerper ervaring opgedaan in het  groenvak. Dit startte al op jonge leeftijd waarbij het ontwerpen van tuinen en landschappen al mijn voorkeur had.Het ontwerpen van tuinen en landschappen is al sinds 1982 een begrip voor mij en waarbij de natuur altijd een inspiratiebron is geweest. Immers elke woonomgeving is omgeven door natuur groot of klein!Vele klanten hebben mij gekruist in het groenvak de afgelopen decennia’s.60 jaar. Sinds 1994 ben ik zelfstandig ondernemer in tuin en landschap en heb de afgelopen 29 jaar een schat aan ervaring opgedaan.Nog steeds sport of wandel ik in diverse landschappelijke omgevingen om inspiratie op de doen voor het uitwerken van mijn tuin- en landschapontwerpen voor particulieren of bedrijven in binnen en buitenland.

Ontwerpen is een kunst die elke dag nieuwe inspiratie geeft om mensen gelukkig en blij te maken. In de 41 jaar 1982-2023 dat ik tuin enlandschappen ontwerp zijn er zo’n 2500 ontwerpen door mijn handenontworpen. Ontwerpen is een kunst die elke dag nieuwe inspiratie geeft om mensen 

                                                                                          

Er is geen betere ontwerper dan de natuur zelf. Jeroen Binnekade streeft ernaar een goede tweede te zijn