Een tuinschetsafspraak

Wilt u een creatief idee voor uw tuin? Maak een afspraak met een ervaren tuinarchitect van de schetsservice. Wij geven advies zonder aanleg- of koopverplichtingen.

Een afspraak met de schetsservice geeft u inzicht in de indeling, maatvoering, vormgeving en materiaalgebruik van uw nieuwe tuininrichting. Om tijdens een schetsservice afspraak een goede tuinschets te kunnen maken heeft de schetsservice basisinformatie nodig met betrekking tot de grootte en ligging van uw tuin, de bestaande tuininrichting, uw woonomgeving, uw gezinssituatie, de bouwstijl van de woning en uw tuinwensen.

Onafhankelijk tuinadvies 

Vakinhoudelijke kennis van tuinplanten 

Schetsafspraken op kantoor aan huis 

Dit hebben we nodig voor de tuinschetssessie afspraak

Een basistekening op schaal 1: 50 of 1: 100 met alle elementen die blijven 

Foto’s en/of film van de huidige situatie 

De oriëntatie van uw tuin ten opzichte van het noorden 

Een bouwtekening van uw woning indien aanwezig 

Een wensenlijst met uw tuinwensen en favoriete planten 

U hoeft ons vooraf niets op te sturen. In de eerste minuten van onze afspraak licht u uw situatie toe en we kunnen daarna meteen met het tuinontwerp beginnen. Heeft u foto’s en/of video’s beschikbaar dan is het verstandig om dit beeldmateriaal op een tablet, camera of laptop mee te nemen. 

5/5

De Tuinschets sessie

Uiteraard houden wij bij het maken van een schetsadvies rekening met uw woonsituatie en uw wensen.

We bekijken eerst samen aan de hand van de meegebrachte gegevens de huidige situatie van de tuin. In het gesprek vertelt u daarna uw wensen en ideeën waarna het schetsen kan beginnen. Al pratend, schetsen en luisterend naar uw op- en aanmerkingen zal de tuinschets ontstaan. U ziet de tuinschets als het ware groeien van een eerste potloodstreep tot een mooi samenhangend geheel!

 

Aan het einde van het advies uur bent u dan in het bezit van een creatief en interactief (samen met u) gemaakte tuinschets. De tuinschets wordt gemaakt op schetspapier, na afloop van uw afspraak krijgt u de tuinschets vervolgens opgerold in een tekenkokertje mee naar huis.

Maak een schetsafspraak​

Wilt u een creatief idee voor uw tuin? Maak een afspraak met een ervaren tuinontwerper van de Schetsservice. Wij geven advies zonder aanleg- of koopverplichtingen.

U kunt bij ons een afspraak inplannen voor een schetsadvies. Via de schetsservice van Hollandstuin en Landschap kunnen wij uw tuinproject dan een goede start te geven. Het is ook mogelijk een schetsafspraak op een afgesproken locatie via een tuinarchitect van onze schetsservice

Na het maken van de eerste schets kan de Tuinarchitect van de schetsservice de schets vervolgens voor u uitwerken tot een compleet tuinplan. We wijzen u erop dat de tuinarchitect het tuinontwerp vaak nog bijgesteld wordt zodat het resultaat nog beter wordt.